Over mij

Yoga is als een dans door mijn ziel. Een pad van ontdekking. Een manier van leven die mijn natuurlijke spontaniteit en intuïtie voedt. Mijn dansachtergrond is vormend geweest voor wie ik ben. Het heeft me flexibiliteit gebracht. Niet alleen in mijn lichaam maar ook als persoon. Het heeft me geleerd me aan te passen aan situaties en mee te bewegen met wat er op mijn pad komt.

Na het afronden van de dansopleiding in Servië verhuisde ik in 1994 van Belgrado naar Rotterdam. Ik moest mij aanpassen aan een nieuwe omgeving en een nieuwe cultuur. Dat aanpassingsvermogen loopt als een rode draad door mijn leven en ik geniet ervan. Het vraagt mij flexibel te zijn en open te staan voor nieuwe ervaringen. Ik ging van dans naar het managen van winkels. En van winkels volgde ik mijn hart naar de yoga. Elke stap was spannend, elke reis die ik maak brengt me naar het onbekende en verrijkt mijn leven.

Yoga voelt als thuiskomen…

Yoga voelt als thuiskomen. Vanuit het dansen voelde bewegen altijd al natuurlijk voor me, maar yoga gaf het een nieuwe dimensie. Een interne ontdekkingstocht. De beweging die ik had ingezet met dans, werd naar een ander niveau getild. Naar binnen kerend, verbindend, voelend en luisterend.

De opleidingen die ik heb gevolgd zijn ook allemaal gevoed door beweging. In de 200 hour Hatha Yoga Teacher Training in Goa, India is de basis gelegd voor de klassieke houdingen. In de 200 en 500 hour Pralaya yoga Teacher Training bij Robert Boustany en Dorinda Farver dompelde ik me verder onder in de anatomie en energetische uitwerking van yogahoudingen op mijn lichaam en die van mijn leerlingen. En tijdens de Aerial Yoga opleiding kon ik me verdiepen in mijn intentie; een liefdevolle plek creëren waar mensen los kunnen laten en vrijheid en kracht in hun eigen lichaam kunnen ervaren.

Beweging staat aan de wieg van mijn ontwikkeling. De opleidingen en 10 jaar lesgeven bij studio’s over de hele wereld zijn mijn groei geweest. En vanaf juni 2020 is mijn eigen studio HOMYoga Breda de plek waar ik mijn vleugels uit kan slaan en alles wat ik tot nu toe heb mogen leren en ervaren met je wil delen.

Mijn Visie

HOMYoga is een afkorting voor Heart Of Mine Yoga. Vanuit mijn hart naar de jouwe. Maar het is ook bedoeld om je eraan te herinneren dat je hart het centrum van je bestaan is, je levensenergie. Het kan je naar prachtige plekken leiden.
De beste beslissingen in mijn leven zijn vanuit mijn hart gemaakt. Mijn wens voor HOMYoga is dat het een thuis kan zijn voor iedereen. Voor jou. Om in verbinding te komen met je eigen hart. Om je veilig te voelen, kracht te ontwikkelen, je te openen, te aarden en jezelf te leren vertrouwen.

Mijn leraar Robert Boustany heeft een hele mooie uitspraak: ‘Open Heart, Open Mind’. Een uitspraak waar ik het volledig mee eens ben. Zijn steun als spiritueel mentor en Pralaya yoga docent is verweven in alle lessen die ik geef.
Pralaya yoga richt zich op fysieke uitlijning in je lichaam door zwakkere spieren te versterken en overbelaste spieren te ontspannen. Het brengt ook meer energie (prana) in je energetische lichaam en meer helderheid in je mentale lichaam. Of we nu vliegen in een Aerial les, flowen in een Vinyasa les of met meditatie de les beginnen of eindigen; deze combinatie van fysieke, energetische en mentale balancering in alle houdingen vormt de basis.

Mijn lessen liggen vooraf niet vast, ze zijn niet voorbereid. Pure begeleiding komt vanuit mijn intuitie, passie en liefde voor het lesgeven. Hierdoor is er altijd ruimte voor specifieke verzoeken. En aarzel ook absoluut niet om eventuele blessures of andere belangrijke zaken te melden voordat de les begint. Als je het fijner vindt om dit in een privé setting uit te spreken, neem dan zeker contact met me op via e-mail of een privé berichtje.

Welkom THUIS bij HOMYoga Breda!

Namasté, Boban